Podotherapeutische Zolen

Waarvoor dienen Podotherapeutische zolen?

Podotherapeutische zolen, ook wel steunzolen, inlays of inlegzolen genoemd, kunnen u helpen om van uw voetklachten af te komen. Podotherapeutische zolen ondersteunen en corrigeren uw voetskelet om u beter en comfortabeler te laten lopen. Ze ondersteunen hiermee banden, spieren en gewrichten van zowel de voet, knie, heup en de rug. Tevens kunnen ze uw stand- en looppatroon verbeteren. Er zijn diverse soorten zolen afhankelijk van het doel. Los van de standaard zolen zijn dat o.a. sportzolen en bijvoorbeeld speciale zolen voor in werkschoeisel. Ter oplossing van de klachten kan de therapeut ook een keuze maken uit diverse materialen.

De zolen maken we volledig op maat, met behulp van een 3-dimensionale scan van uw voeten. Aan de hand van deze scan worden de zolen op de computer ontworpen. Vervolgens worden de zolen door een computergestuurde freesmachine gefreesd en handmatig afgewerkt.

Tevens hebben wij ook de mogelijkheid om steunzolen te maken op een gips afdruk. De afdruk van de voeten wordt gemaakt doormiddel van een schuimdoos. Hiermee wordt een gips afdruk van de voeten gemaakt. Op deze afdruk wordt handmatig een perszool vervaardigd.

Goede steunzolen werken echter alleen in combinatie met adequaat schoeisel. Adequaat schoeisel is een moeilijk begrip en heeft een slecht imago. Een vaak gehoorde kreet : “Ik trek geen oude wijven schoenen aan” is zeker in onze moderne tijd, echt achterhaald. Iedereen met steunzolen zou echter moeten weten wat in zijn specifieke geval van belang is met betrekking tot goed passend adequaat schoeisel.

 

Afspraak maken?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Aangesloten bij