Kapselontsteking aan het teengewricht (capsulitis)

Een kapselontsteking aan het teengewricht wordt in medische termen beschreven als capsulitis. Het is een ontsteking of irritatie aan de teengewrichten. Onder de bal van uw voet zitten kopjes, die bedekt zijn met gewrichtskapsels. Deze kunnen ontstoken raken. Elk gewricht is omringt door een stevig gewrichtskapsel die de botten bij elkaar houdt. De ontsteking die de pijn veroorzaakt komt vanuit het gewrichtskapsel. De klachten ontstaan vaak bij mensen waarbij de middenvoet is doorgezakt tijdens het lopen of bij mensen die een holle voet hebben.

Oorzaken 
Mogelijke oorzaken die kunnen leiden tot de klachten:
– Meer belasten van de voeten
– Afwijkende stand van de voeten of tenen
– Te kleine of smalle schoenen dragen

Symptomen 
De symptomen waaraan u een kapselontsteking aan het teengewricht herkent, zijn:
– Pijn onder de bal van uw voet
– Pijn aan uw teengewrichten
– Last van stijfheid in de ochtend
– Pijn na lange belasting van uw voeten
– Voet wordt rood en opgezet

De meeste pijn wordt gevoeld tijdens het afwikkelen van de voet. U voelt een branderig of stekende pijn tijdens het belasten van uw voet en een zeurende pijn wanneer u uw voeten niet belast. Eeltvorming kan zorgen voor klachten als ontstekingen aan het teengewricht.

Behandeling 
De podotherapeut onderzoekt uw voeten en bespreekt met u uw dagelijkse belasting van uw voeten. Mogelijk is deze veranderd, waardoor u klachten aan uw tenen en/of uw voorvoet heeft. Als er sprake is van een afwijking aan de voet, kunnen er ondersteunende zolen op maat worden gemaakt. De zolen zorgen ervoor dat u ondersteuning krijgt tijdens het staan en lopen. Ook kan de podotherapeut u schoenadvies geven over de stevigheid en de buigzaamheden van de schoenen.

Afspraak maken?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Aangesloten bij