Knie-, heup- en rugklachten

De voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Personen met klachten aan een voet hebben de kans dat ze ook andere lichamelijke klachten krijgen aan knie(ën), rug of heup(en). Een verkeerde houding of beweging kan voortkomen uit een afwijkende stand van de voeten.

Oorzaken en symptomen 
De pijn in de knie voelt meestal aan als een stekende pijn. De klachten ontstaan tijdens het staan en lopen en worden erger naar mate de belasting toeneemt. Pijn aan de knie kan o.a. ontstaan door:
– Afwijkende voetstand
– Verkeerde schoenen
– Beenlengteverschil

De pijn in de heup kan een stekende, brandende of zeurende pijn aan voorkant, zijkant of achterkant van de heup zijn. De klachten ontstaan tijdens het staan en lopen en worden erger naar mate de belasting toeneemt. Pijn aan heup kan o.a. ontstaan door:
– Beenlengteverschil
– Afwijkende voetstand
– Intensief bewegen

De pijn aan de rug kan een stekende en zeurende pijn in de rug zijn. De rug wordt stijf en is minder makkelijk te bewegen. De klachten zijn met name in de ochtend aanwezig, bij het opstaan uit bed. Bij meer bewegen worden de klachten minder pijnlijk. Pijn aan rug kan o.a. ontstaan door:
– Beenlengteverschil
– Afwijkende stand van benen of voeten
– Overgewicht
– Intensief bewegen

Behandeling
Tijdens een onderzoek kan de podotherapeut achterhalen waar de klachten vandaan komen. Op basis van de uitkomst van het onderzoek kan de podotherapeut een afwijkende voetstand corrigeren met zooltherapie. Hierdoor wordt de voet gecorrigeerd, waardoor de klachten minder worden.

 

Afspraak maken?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Aangesloten bij