Voetproblemen bij oncologische behandeling

Patiënten met kanker kunnen voetklachten krijgen door chemokuurbehandelingen. Oncologische voetzorg is daarom belangrijk. Door de behandelingen kunnen veranderingen ontstaan aan de voeten. De voeten moeten regelmatig gescreend worden op eeltvorming en ingroeiende teennagels tijdens de behandelingen.

De meest voorkomende voetklachten
– Hand-voet syndroom. Dit syndroom zorgt ervoor dat uw tintelingen voelt in uw voeten en uw voeten gevoelloos, gezwollen en pijnlijk kunnen aanvoelen. Ook kunt u last hebben van huiduitslag, kunnen uw voeten rood van kleur zijn, droog aanvoelen of jeuken
– Veranderingen aan de huid en nagels
– Veranderend gevoel in de voeten en koude voeten
– Gevoelige huid. Uw huid kan minder goed tegen de zon, waardoor blaren kunnen ontstaan

Behandeling
De podotherapeut screent u voeten op huid-, nagel- en voetproblemen. Laat uw voeten regelmatig controleren door een podotherapeut of medische pedicure met een voetaantekening.

Een veranderende stand van uw voeten kan ervoor zorgen dat u op een andere manier beweegt. Een gevolg van deze verandering is dat er meer eeltvorming op uw voeten kan ontstaan.

Ook kunnen teennagels veranderen. Om deze drukplekken te verminderen, kan de podotherapeut ondersteunende zolen op maat maken om de pijn en drukpunten te verminderen.

 

Afspraak maken?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Aangesloten bij