Beknelde zenuwen in voorvoet/ Mortonse neuralgie

Een beknelde zenuw in de voorvoet is ook wel bekend als een Mortonse neuralgie of Mortons neuroom. Vanaf de middenvoetsbeentjes lopen de zenuwen tot het einde van de tenen. Een zenuwbeknelling tussen de middenvoetsbeentjes kan zorgen voor een verdikking van één van de zenuwen. Doordat u loopt komt er druk op de middenvoetsbeentjes en in combinatie met de verdikking van de zenuw ontstaat de pijn. Meestal ontstaat de pijn tussen het derde en vierde middenvoetsbeentje.

Oorzaken 
Mortonse neuralgie Oorzaken die kunnen zorgen voor een beknelde zenuw in uw voorvoet zijn:
– Zeer sterke belasting van uw voeten. Door langdurige prikkeling van de zenuw tussen uw middenvoetsbeentjes ontstaan er kleine beschadigingen aan de zenuw die op den duur zorgen voor een verdikking van de zenuw
– Doorgezakte voorvoeten
– Fracturen en ongevallen met letsel aan u voeten
– Afwijkende voetstand
– Veel lopen op hoge hakken
– Het dragen van te strakke schoenen

Symptomen 
De symptomen van een beknelde zenuw in de voorvoet kenmerken zich door acute pijn in de voorvoet met uitstralende pijn naar de tenen. De pijn treedt op tijdens actief bewegen. Het veroorzaakt kramp in de voorvoet of een pijnlijke steek in de bal van de voet. Door de voet te masseren of uw schoen uit te trekken verdwijnt de pijn in uw voorvoet. Wanneer de klachten zich langer voordoen, houdt de pijn langer aan.

Behandeling 
Het behandelen van een beknelde zenuw in uw voorvoet begint met aanpassingen in of van uw schoenen. Door het dragen van wijdere schoenen is het mogelijk dat de klachten in uw voorvoet verminderen of verdwijnen. Of een inlegzool in uw schoenen kan helpen. Op de inlegzool wordt een verhoging gemaakt onder de voorvoet, waardoor de ruimte onder de voet groter wordt en de middenvoetsbeentjes meer ruimte krijgen. Dit zorgt voor minder irritatie en minder pijn in uw voet.

 

Afspraak maken?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Aangesloten bij