De podotherapeut

 

Wat doet de podotherapeut?

Een podotherapeut is gespecialiseerd in voetproblemen en houding- en bewegingsklachten. Ervaar je pijnklachten? Loop er niet mee door, maar maak een afspraak bij een podotherapiepraktijk. De podotherapeut doet onderzoek en bedenkt vervolgens een oplossing; dat kan een op maat gemaakte zool zijn, maar ook oefeningen, een orthese of een tijdelijke behandeling zoals taping. Ook als je klachten hebt door een onderliggende oorzaak of aandoening, zoals diabetes, reuma of een oncologische behandeling dan kun je bij de podotherapeut terecht.

Aandachtsgebieden

Voor mensen met diabetes is het belangrijk om hun voeten regelmatig te (laten) controleren, omdat diabetes een verhoogd risico geeft op wondjes die slecht genezen. Reuma zorgt voor andere specifieke klachten, zoals pijnklachten aan gewrichten, spieren, pezen en botten. Binnen de podotherapie zijn er naast diabetes en reuma ook nog de aandachtsgebieden sport, kind en oncologie.

Onderzoek en behandeling

Als je bij de podotherapeut komt met voetproblemen of klachten bij beweging dan krijg je eerst een intakegesprek met een onderzoek. Daarna volgt een behandeling of advies. Er is geen standaard behandeling. De klachten die mensen ervaren zijn zeer divers en de behandelingen dus ook.

De behandeling wordt afgestemd op de persoon. Hierbij kun je denken aan:

 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Als podotherapeut zijn we opgeleid om breed te kijken naar een voet-, knie-, heup- of rugklacht. Dat wil zeggen dat we proberen om de klacht in een breder perspectief te zien en de hele ‘keten’ mee te nemen in ons onderzoek. Maar ook als het probleem meer lokaal zit dan kunnen we proberen hier een oplossing voor te geven.

U kunt bij ons terecht voor de volgende problemen:

 

Afspraak maken?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Aangesloten bij