Reflexzonetherapie

Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een eeuwenoude geneeswijze die ervan uitgaat dat op de voeten, handen, oren en het gelaat reflexzones liggen die in nauwe verbinding staan met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Een reflexzonetherapeut stimuleert zones op de voeten en oefent zo invloed uit op de lichaamsdelen die met die reflexzones in verbinding staan. Het lichaam komt daardoor  in balans zodat het zelf herstellend vermogen van de mens beter kan functioneren. De therapeut geneest niet, maar ondersteunt en stimuleert de processen die tot dit evenwicht leiden, zowel lichamelijk als geestelijk. Reflexzonetherapie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet slechts naar de klacht gekeken wordt maar naar de gehele mens.

Voor welke klachten?

Als Reflexzonetherapie deskundig wordt toegepast is het een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten en het kan worden ingezet bij zowel acute- als chronische klachten. Tevens kan het worden toegepast als preventieve maatregel om gezondheid te bevorderen.

Hieronder staan enkele klachten die met reflexzonetherapie behandeld kunnen worden.

 

Bovengenoemde is een opsomming van klachten die er kunnen zijn. Mocht uw klacht er niet bij staan, dan kunt u het altijd bij de reflexzonetherapeut navragen.

Behandeling

Bij de eerste behandeling worden na een kennismakingsgesprek de beide voeten bekeken en onderzocht. Met duim en vingers wordt systematisch de gehele voet betast om gevoelige plekjes en blokkades op te sporen. De eerste behandeling geeft een indicatie over verstoringen in het lichaam. Aan de hand van deze gegevens wordt een behandelplan opgezet. Reflexzonetherapie vervangt nooit de reguliere geneeskunde. Dit betekent dat Reflexzonetherapie de behandeling van (huis)arts en/of specialist niet vervangt maar wel kan aanvullen.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht. Bij acute klachten zal dit aantal minder zijn, chronische aandoeningen hebben vaak meer tijd en behandelingen nodig. Op vier behandelingen moet minimaal gerekend worden en dienen kort na elkaar gegeven te worden.

Afspraak maken?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Aangesloten bij